Hoppa till innehåll
fotbad

Vårda fötterna med fotbad hemma

Dina fötter är fantastiska vardagshjältar som behöver daglig omtanke. Grunden till välmående fötter är att hålla dem rena och fräscha. Tvätta dem varje dag med tvål och vatten.

Ta ett avkopplande fotbad med balja då och då – det är ett effektivt sätt att göra fötterna rena och mjuka upp huden på hälarna. Med en kopp te, en ljudbok eller sällskap av en god vän gör du din fotstund till en extra trevlig stund.

Fotbad för alla säsonger

Höst och vinter

Under hösten och vintern är fötterna ofta instängda i trånga skor och tjocka strumpor. Ett fotbad är ett skönt sätt att koppla av från kylan och stressen. Ta fram en balja, tappa upp vatten och tillsätt lite fotsalt med karbamid. Tänd ett doftljus för den rätta stämningen. Varför inte lyssna på din favoritpodd eller klassisk musik samtidigt som du badar fötterna?

Autumn

Kom ihåg!
Lagom är bäst. Fotbadet bör inte vara alltför varmt eftersom värme torkar ut huden. Sikta istället på ljummet vatten och bada fötterna i cirka 15–20 minuter. Torka noga efteråt, även mellan tårna.

Vår och sommar

Under våren och sommaren vill vi släppa fötterna fria. Använd skor och sandaler som låter fötterna andas. Undvik högklackat och skor med hårda remmar och spännen.

Sommar

Pigga upp fötterna med ett fotbad på balkongen eller i trädgården. Istället för fotbadsalt – prova ett härligt flytande fotbad som mjukar upp och djuprengör torra, trötta fötter. Luta dig tillbaka och ge fotstunden guldkant med uppfriskande dryck och en god bok.

Tips!
Som ett alternativ till balja finns det praktiska upplåsbara fotbad som är enkla att ha med sig, till exempel på semestern eller i sommarstugan.