Fotkräm

Fjorton timmar om dagen, elva månader om året är dina fötter instängda i strumpor och skor. Ibland i för trånga skor. Fötterna tar oss motsvarande fyra varv runt jorden under vår livstid. Det är många steg, ungefär tre miljarder. För varje steg vi tar belastar vi foten med vår dubbla kroppsvikt. Det är därför viktigt att ta hand om våra fötter.

Fördelar med fotkräm

Fotkräm kan hjälpa dig att lindra problem såsom torra fötter och hälsprickor. Med fuktighetsbevarande fotkräm kan du återigen få liv till dina torra fötter och göra dem härligt mjuka och lena. En bra fotkräm är CSS fotvårdsalva som innehåller 10% fuktbindande karbamid och har 3 funktioner i 1; mjukgör, återfuktar och förbättrar hudens skyddsbarriär. Dessutom innehåller den eukalyptusolja som motverkar dålig lukt och ger en frisk doft. Resultatet blir mjuka, smidiga och väldoftande fötter.

Hur applicerar man fotkräm?

Massera in krämen med fingrarna. Börja vid tårna och arbeta dig upp till ovansidan av fötterna, massera fotsulorna med cirkelformade rörelser med båda tummarna. Använd fingertopparna för att massera med cirkelformade rörelser runt vristerna och hälsenan. Applicera fotkräm dagligen eller vid behov på rena och torra fötter.

Hur väljer man rätt fotkräm?

Det finns flertalet olika fotkrämer på marknaden, hur ska man välja rätt fotkräm?

Det finns en del saker att tänka på när man väljer fotkräm. En bra fotkräm är fet går snabbt in i huden och mjukgör på djupet. Den feta konsistensen är nödvändig för att krämen ska kunna tränga igenom den tjocka huden på fötterna. Ett sätt är att prova sig fram, om krämen inte fungerar som du önskar kan det vara ett tecken på att testa en annan fotkräm med exempelvis fetare konsistent.

Kom även ihåg att det är bra att använda fotkräm både på sommaren och vinterhalvåret. På sommaren kan den framförallt användas som lindring från sol och barfotaspring och på vintern behövs den för att  skydda fötterna från kyla och uttorkning.